2016. szeptember 19., hétfő

Tulsi, a gyógyfüvek királynője tea 100g FÉMDOBOZOS - Jelenlegi ára: 2 490 Ft

Tulsi, a gyógyfüvek királynője (Szent Bazsalikom) tea 100g FÉMDOBOZOS
A bazsalikom, amióta megismertem az egyik kedvenc fűszer növényem. Szegfűszeges, intenzív illata, erős aromája semmivel össze nem téveszthető. Elkezdtem keresni, kutatni, vajon milyen bazsalikom változatok léteznek még, a nálunk általánosan ismert kerti bazsalikomon (Ocimum basilicum) kívűl. Így találkoztam az elsősorban gyógynövényként, vallási kultusz növényként és csak másodsorban fűszerként használt indiai bazsalikom változatokkal, a tulsikkal.
A Tulsi az egyik legalapvetőbb gyógynövény az Ajurvédában, vagyis az indiai gyógyászatban, de a világ más részein is elismerik, kutatják, és számos tanulmány született már a Tulsi hatásait vizsgálva.
Indiában, ahol agyagedényekben termesztik a szent bazsalikomot, lázra, megfázásra, maláriára és cukorbetegségre is használják.
Indiában az asszonyok a várandó sság és szoptatás alatt is fogyasztanak friss Tulsileveleket, és teát is készítenek maguknak. Gyerekeknek a Tulsi már 2 éves kortól adható (koffeinmentes).
Elkészítése:  1-2 teáskanál tea kell 1 liter teához. A víz hőfoka lehetőleg 85C° körüli legyen. Majd rövid áztatás (pár perc) után leszűrhető. Ezután újból fel lehet önteni a tealeveleket 1 liter vízzel, és egy pár perc várakozás után megint lesz 1L teánk, ami csak kevéssé marad el ízben és hatóanyagban, mint az első felöntés. Majd, leszűrést követően akár harmadszor is felönthetőek a tealevelek újabb 1L vízzel! Tehát, ha pl. csak kétszer önti fel a tealeveleket 1-1 liter vízzel (majd eldobja), még akkor is csak 60Ft -jába esik 1 liter csúcsminőségű tea (ami magas antioxidáns és természetes!!! ásványi anyag tartalmával többet ér, mint egy multivitamin tabletta)!
Végülis mire használják a Tulsit?
Előnyös tulajdons ágai közül leginkább a stresszcsökkent�! � és egészségvédő hatását emelik ki, de sok más területen is alkalmazzák, így például:
Megvéd a stressztől, illetve csökkenti annak hatását
Erősíti az állóképességet, teherbírást
Erősíti az immunrendszert
A megfázás, influenza tüneteit enyhíti
Gyulladáscsökkentő
Antibiotikum, vírusölő és gombaölő
Erős antioxidáns
Lassítja az öregedést
Hányingercsökkentő, görcsoldó
Lázcsökkentő
Segíti a szív, tüdő és májműködést
Segít fenntartani egy egészséges emésztőrendszert
Hasznos a vér cukorszintjének
Száj és fog körüli egészséget megőrző
Elősegíti a szervezet oxigén felhasználását
Véd a sugárzásoktól


Jelenlegi ára: 2 490 Ft
Az aukció vége: 2016-10-10 19:04 . Tulsi, a gyógyfüvek királynője tea 100g FÉMDOBOZOS - Jelenlegi ára: 2 490 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése