2017. szeptember 16., szombat

HAMA 53176 DVB_T USB 2.0 Tv tuner - Jelenlegi ára: 2 900 Ft

Eladó a képeken látható új HAMA Tv tuner.
A terméket bontatlan csomagolásban kínálom, természetesen átadáskor kibonthatjuk, ellenőrizhetjük az alkatrészek meglétét.
USB 2. 0, MPEG2, MPEG4/H. 264, Távirányító, FM, Audio
Termékjellemzők: kompakt digitális DVB-T vevő földfelszíni sugárzású digitális TV- és rádióadások vételére alkalmas DVB-T antennán keresztül1 db USB 2. 0 vevő és 1 db passzív DVB-t antenna az usb vevőhöz bármilyen más DVB-T szoba vagy tetőantenna is csatlakoztatható automatikus állomás keresés támogatja a teletext funkciót támogatott formátumok: MPEG2, MPEG4/H. 264 (AVC)Windows xP/Vista/7 operációs rendszerekhez tartozék távszabályzó
technikai adatok: -DVB-T tuner: frekvencia: 48-860 MHz (VHF és UHF)
-Chip: Realtek RTL2832U
-be- és kimenet: USB 2. 0, koaxiális ( MCX )
-méret: 39x20x14 mm
-súly: 10 gramm
A vevőegység USB csatlakozóval átellenes oldalára került a hagyományos antenna csatlakozó, amelybe akár a mellékelt botantennát, akár komolyabb DVB-T antennát is illeszthetünk. A dobozban lévő antennát 1 méteres kábellel szerelték. Ez jó térerő esetén elegendő ahhoz, hogy az asztalunkon egy nekünk tetsző pontra helyezzük azt, nagyobb távolságokra, esetleg ahhoz, hogy az antennát ablak közelébe helyezzük, nem biztos. Ilyen esetekre – ha kicsi a térerő – inkább egy komolyabb antennát javaslok. A gyártó arról nem tesz említést, hogy a 12 cm hosszú botantenna pontosan milyen nyereségű, de általános tapasztalatok alapján jó esetben 3-4 dBi lehet. Mivel az USB-s vevőbe nem helyezhetünk kódkártyát, így csak az ingyenes adók vételére van lehetőségünk. Alapvető elvárás viszont, hogy a tévézés közben ne kelljen az egeret használnunk, s ezt a Hama vevője is biztosítja a mellékelt infravörös távirányító segítségével. Mivel az infravevő az USB stick felső részén található, teljesen mindegy, hogy bal vagy jobb oldali USB-be helyezzük-e be, minden esetben használható lesz a távirányító. Asztali gép esetében persze figyelni kell arra, hogy ne a hátsó USB-k egyikébe csatlakoztassuk a vevőt, mert így már egyáltalán nem garantált, hogy a távirányító használható marad. Az egyszerű, pár milliméter vastag távirányítón a számgombokon kívül csatornaváltó, hangerőszabályzó, fel-le léptető valamint az Enter és ki/bekapcsoló funkciót ellátó gombot helyezkednek el. A távirányító működtetéséhez egy darab CR2025-ös lítium elemre van szükség, amelyet szintén megkapunk a vevővel együtt. A gyártó a vevő mellé az ArcSoft TotalMedia szoftverét mellékeli, amely a tévéadások megjelenítésén túl az elektronikus programfüzet (EPG) és a teletext kezelését is támogatja, valamint képes műsorok felvételére is, akár azonnali, akár időzített módban, és van timeshift is. Az alkalmazásban természetesen a csatornák sorrendjét kedvünk szerint módosíthatjuk, sőt a nevüket is átírhatjuk. A felvett műsorokat a könyvtárszerkezetben keresgélve találhatjuk meg, ehhez persze az kell, hogy tudjuk, hova ment a szoftver. A mentés helye egyébként a beállítások között megadható. A telepítés sajnos csak angol nyelven végezhető, s a művelet megkönnyítéséhez nem kapunk magyar nyelvű sillabuszt sem, így egy kis tapasztalat, vagy alapfokú angol nyelvtudás nem árt. Az installálás egyébként nem komplikált, elsőként a drivert kell feltelepítenünk, ezt követően jöhet az ArcSoft TotalMedia programja, amely indulása után megkeresi az adókat és eltárolja azokat, amelyeket később át is szerkeszthetünk. A felvett műsorok nemcsak az ArcSoft programjával, hanem bármilyen médialejátszóval is lejátszhatók, akkor is, ha a vevő már nincs a gépben (mivel csak ingyenes adók vételére alkalmas az eszköz, komolyabb megkötéseknek nem is lenne jelentősége).
A Hama USB-s DVB-T vevője jó választás azoknak, akik számítógépükön (asztali vagy notebook) szeretnék az egyelőre tizenhárom TV (M1 HD; M4 Sport HD; Duna World; Duna HD; Izaura TV; Zenebutik; FEM 3; M2 HD; M5 HD; Rtl klub; TV2; Mindig TV plusz infó) és négy rádió (Kossuth Rádió; Petőfi Rádió; Bartók Rádió; Dankó Rádió)  ingyenes csatornát nézni, hallgatni, illetve felvételeket készíteni.

Jelenlegi ára: 2 900 Ft
Az aukció vége: 2017-10-06 13:38 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése