2022. február 19., szombat

Biblia és egészség 1-2. rész - Újszerű - Jelenlegi ára: 500 Ft

Biblia-tanulmányunk témája az egészség. Isten terve szerint azok az emberek,  
akik az üdvösség jó hírét elviszik a világnak, mentális és fizikai egészségükkel is szemléltetik az Úr gyógyító hatalmának erejét. Így lehet a valóságban „ bizonyságul” hirdetni az evangéliumot.  
Az ószövetségi egyház Mózes közvetítésével részletes leírást kapott a testi-lelki egészséget érintő életmódtörvényekről. Ezeket az erkölcsi törvénnyel együtt kellett volna eljuttatniuk mindenkihez. Amikor Isten a végidőkben megbízott egy népet a hármas angyali üzenet, a tiszta bibliai tanítás képviseletével, ismét előtérbe kerültek az egészségügyi törvények. A Miller-mozgalom maradékán felnövekedett egyház először a káros élvezeti cikkek mellőzésével kezdett el foglalkozni.  
A mennyei kinyilatkoztatás fontos állomása volt az Ellen G. White-nak 1863. június 5-én Otsegóban (Michigan) adott látomás, amely már határozott felszólítást tartalmazott a dohány, az alkoholos italok, a kávé, a fekete tea és az egészségtelen édességek elhagyására, s elindította a Krisztus-várókat a táplálkozási reform újabb állomásai felé. Ellen White az egészséggel, egészséges életmóddal kapcsolatban megfogalmazta nyolc alapelv következetes alkalmazásának és tanításának szükségességét – ezekre tanulmányunk részletesen is kitér.  
Az egészségtelen táplálékok elhagyása, a táplálkozási szokások megváltoztatása sok adventhívő életében nehézkesen indult el, ezért a türelmi idő eltelte után a prófétának már határozottabban kellett képviselnie az erről szóló tanítást. Isten 1865-ben erőteljes figyelmeztetést küldött népének, és bibliai elvek alapján működő egészségnevelő intézetek, szanatóriumok létrehozására szólította fel a növekvő egyházat. Mostani tanulmányunk terjedelmesebb a megszokott negyedéves Biblia-tanulmányoknál, ezért két részben olvasható.  
A bővebb terjedelem egyik oka, hogy Ellen White bizonyságtétele szerint az egészségügyi reform és az adventvárók által képviselt egészségnevelés a hármas angyali üzenet „ jobbkeze”, útnyitó ék szerepét tölti be az örökkévaló evangélium megszólaltatásában. Lassan ott tartunk, hogy e nélkül nem is tudjuk megszólítani az embereket. Megértése és elsajátítása ezért kiemelten fontos számunkra.
140 x 200 mm, puha kötés, 117+126 oldal
BIK Könyvkiadó, Budapest, 2010

Jelenlegi ára: 500 Ft
Az aukció vége: 2022-02-20 08:58 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése